Opäť prehľad toho najlepšieho z uplynulých dní

Opäť prehľad toho najlepšieho z uplynulých dní

Na titulnej fotografii bobistka Viktória Čerňanská s Luciou Mokrášovou, ktoré na majstrovstvách Európy vybojovali 5. miesto v dvojbobe. 

 (16. január – 2. február 2023)

ŠKP Banská Bystrica Slávia

Slávia postupuje do semifinále Slovenského pohára, pretože hráčky zdolali prekážku v podobe Young Angels Košice U23 a po výhre 74:27 si zabezpečili postup do semifinále. Po týždni opäť zdolali Ružomberok a v súboji o zisk trofeje sa stretli s Piešťanmi. Žiaľ, v boji o výhru v Slovenskom pohári neuspeli. Hráčky tak skončili na skvelom druhom mieste. Staršie žiačky v Lučenci napokon proti domácim hráčkam po predĺžení zvíťazili, mladšie žiačky s rovesníčkami zo Žiliny aj uspeli, aj neuspeli a mladšie mini vyhrali s jasným rozdielom v oboch zápasoch s Novým Mestom nad Váhom. Striedavé výsledky počas ďalšieho víkendu zaznamenali staršie mini doma proti Dolnému Kubínu a obdobne kým kadetky v sobotu zdolali Ružomberčanky, v nedeľnej odvete im súperky prehru vrátili aj s úrokmi. Žiačky v Spišskej Novej Vsi domácim hráčkam podľahli v oboch stretnutiach.

VKP Bratislava

Juniorky neuspeli proti Pezinku a stav skončil 2:3 a 0:3, ale tréner Jakub Hronský poznamenal, že aj napriek prehre sa odohral dobrý volejbal a to je hlavné. Chlapcom sa nedarilo v Prešove a prehrali 0:3. Žiačky proti Hamuliakovo A odohrali prvý zápas 1:3 a druhý 3:0, žiaľ aj to sa stáva. Kadetom sa zaslúžene darilo a Púchov porazili 0:3 a 1:3. Starší žiaci B v zápase s VK TAMI ukázali, že na to majú a odniesli si aspoň jeden bod. Muži zvládli povinnú jazdu v Prievidzi a priniesli si všetky tri body. Dievčatá zvládli úvodný zápas nadstavbovej časti a pred kamerami televízie JOJ šport zvíťazili nad Trnavou 3:1 Turnaj v Bratislave v réžii juniorov mal nasledovné výsledky: VKP - Hamuliakovo 3:0, VKP - Nitra 3:0, VKP - Myjava 3:0, VKP - Komárno 0:3. Tretí zo štyroch turnajov majú juniori za sebou, čaká ich už len jeden v Nitre. Muži vyhrali 3:0 aj nad mladíkmi z RD SVF, aj v druhom zápase proti Projektu RD SVF.

HK Poprad

Kamzíci na Spiši bojovali ako o život a nakoniec zvíťazili 3:2. Zvíťazili aj nad Košicami a tým ovládli východniarske derby s konečným výsledkom 4:2. Po týchto výhrach prišla jedna prehra so stavom 4:3 proti Baranom a stav 4:3 sa opakoval, no tentokrát s pozitívnym výsledkom proti Michalovciam. Nasledoval zápas v hlavnom meste, odkiaľ si chlapci z Popradu odniesli aspoň jeden bod. Fanúšikovia videli nádherný zápas plný gólov, padlo ich až deväť!

ŠKP Bratislava Hádzaná

Dorastenky po prázdninovej pauze odohrali prvé tohtoročné ligové zápasy a v oboch zápasoch žiaľ súperovi z Bytče podľahli. MLDKY 24:31 (7:15) a STDKY 25:29 (15:15). Mladšie a staršie žiačky odohrali v Dome športu ligové zápasy, v ktorých sa im darilo a v oboch zápasoch zvíťazili. Muži sa počas uplynulého víkendu zúčastnili prípravného turnaja Redox Cup v Malackách, kde odohrali dva, žiaľ, neúspešné zápasy. Najmenší hádzanári sa v sobotu zúčastnili 3.kola Turnaja Minihádzanej BKZH v Stupave, kde chlapci obsadili krásne 1.miesto v kategórii 2012/2013 a dievčatá 2.miesto v kategórii 2014/2015. Odohrali sa viaceré prípravné zápasy, napríklad dorastenci sa predviedli v prípravnom zápase u nášho západného suseda v rakúskom Stockerau a súpera porazili 32:28. Muži v 17.kole Niké Handball Extraligy nestačili na lídra tabuľky a podľahli vo výsledku 19:30 (9:14). Okrem extraligovej hádzanej sme na zápase mohli vidieť aj našich najmenších hádzanárov, ktorí si cez polčas zahrali minihádzanú. No a mladšie žiačky PB odohrali ligový zápas proti Modre s výsledkom 11:25 (5:13). Síce nezvíťazili, no hlavné je, že zbierajú dôležité skúsenosti a bavia sa hádzanou.

ŠKP Košice plávanie

ŠKP Košice úspešne absolvovali prvé preteky v novom roku. V Trenčíne sa konal - FPD Slovenský pohár plaveckých nádejí a tohoto podujatia sa zúčastnilo spolu 16 klubov. Medzi nimi nechýbali ani naše nádeje, ktorým sa darilo vskutku fantasticky. Decká si vyplávali spolu 15 medailí s bilanciou 8 zlatých, 4 strieborné a 3 bronzové medaily.

ŠKP Modrí Draci Košice

Modrí Draci prehrali v bazéne španielskeho klubu Tenerife Echeyde v prvom zápase štvrťfinále LEN Challenger Cupu 8:22 (1:4, 1:8, 2:3, 4:7). Chlapci síce hneď z úvodnej akcie strelili zásluhou Tomáša Orema prvý gól stretnutia, domáci však v kontrovali niekoľkými presnými zásahmi. V poslednej minúte zápasu znížil Bohdan Motyl na 8:20, ale posledné slovo patrilo hráčom Tenerife, takže chlapci napokon prehrali 8:22.

Športové centrum polície

Rýchlostní kajakári a kanoisti sa tradične presúvajú v januári na bežkárske sústredenia. Jedna skupina pod vedením Roberta Erbana sa pripravuje na Štrbskom plese, druhá skupina pod vedením Andreja Wiebauera sa pripravuje v Talianskom Livignu a tretia skupina sa pripravuje v Rakúskom Ramsau pod vedením Petra Likéra. Naša strelkyňa Jana Meze Špotáková postúpila do finále svetového pohára v trape a v ňom napokon obsadila 7. priečku a bobistka Viktória Čerňanská si dnes vyjazdila na majstrovstvách Európy 5. miesto v dvojbobe s Luciou Mokrášovou.

V bratislavskom Vodárenskom múzeu sa uskutočnilo oceňovanie najúspešnejších vodákov v sezóne 2022. Dlhoročná vlajková loď rýchlostných kanoistov K4 si prevzali od SOŠV cenu Bohumila Goliana. Ocenenie za sekciu divokých vôd si prevzala Zuzana Paňková, ktorá sa práve pripravuje na sezónu 2023 v Brazílii. Ocenenia za sekciu hladkých vôd si odniesli tiež K4 Samuel Baláž, Denis Myšák, Csaba Zalka Adam Botek a zvíťazili v kategórii VÝKON ROKA (2. miesto ME na 500m trati). Kajakárka roka je Lisa Maria Gamsjäger, kajakár roka je Denis Myšák, trénerom roka sa stal Andrej Wiebauer a tréner mládeže Eugen Honti. No a chvályhodné je aj, že naša členka Daniela Demjén Pešková získala zlatú medailu na svetovom pohári v športovej streľbe v disciplíne 50m športová malokalibrovka v ľahu.

Viac informácií na stránkach členov UNITOP

Odkazy na ich soc:iálne siete a weby nájdete TU

Ďalší členovia UNITOP SR:

KBL ŠKP Martin, ŠKP Košice, ŠKP Banská Bystrica, Športový plavecký klub Polície Pezinok, ŠKP pri SOŠ Bratislava, ŠKP Topoľčany, ŠKP Bratislava, ŠKP Čadca, ŠKP Vysoké Tatry, ŠKP Bánovce nad Bebravou, ŠKP Trstená, SKP Trenčín, ŠKP Vranov n./T., HK Poprad, VKP Bratislava, ŠKP Dunajská Streda, ŠKP Trnava, ŠKP Trebišov, ŠKP Humenné, Športový klub polície Luger Žilina, Športový klub polície Rimavská Sobota, Shooting Academy Alfa, ŠKP Lučenec, ŠKP Prešov, ŠKP Dolný Kubín, ŠKP Považská Bystrica