Prehľad aktuálnych aktivít a úspechov členov UNITOPu

Prehľad aktuálnych aktivít a úspechov členov UNITOPu

Aj keď pandémia nedovoľuje väčšine klubov vykonávať svoju činnosť naplno, niektoré kluby sa aj dnes snažia zúčastňovať či organizovať rôznych turnajov a športových podujatí. Plavci z ŠPKP Pezinok a ŠKP Košice sa nedávno zúčastnili na plaveckých pretekoch v Pezinku. Koncom marca pretekali aj lyžiari z ŠKP Banská Bystrica či ŠKP Vysoké Tatry. Svoje profesionálne súťaže stále hrajú alebo ešte nedávno hrali hádzanári ŠKP Bratislava, hokejisti HK ŠKP Poprad, hokejistky ŠKP Bratislava, volejbalisti VKP Bratislava či basketbalistky ŠKP Banská Bystrica. Dôležité preteky v rámci kvalifikácie na Majstrovstvá Európy absolvovali vodáci z ŠKP Bratislava a Športového centra polície.


Prehľad aktivít členov UNITOP

HK ŠKP Poprad
            Hokejisti HK ŠKP Poprad hrajú v semifinále mužskej hokejovej Tipos extraligy proti Michalovciam. Minulý týždeň odohral proti Zemplínčanom dva zápasy na ich ľade. V prvom súboji vyhrávali 1:0, no napokon prehrali 1:3. Druhý zápas Popradčania prehrali 2:3 po nájazdoch a v sérii hranej na štyri víťazné zápasy prehrávajú 0:2. Najbližšie ich však čakajú dve stretnutia s Michalovcami na domácom ľade.

ŠKP Banská Bystrica
            Naposledy sa lyžiari z ŠKP Banská Bystrica zúčastnili koncom marca na Slovenskom pohári behu na lyžiach v Cross County. Lyžiari z tréningovej skupiny Braňa Michalecha získali zlato a bronz. Súťažili tiež aj dorastenci zo skupiny Natalye Burdygovej. Z pretekov získali dve zlaté a jednu bronzovú medailu.
            Basketbalistky ŠKP 08 Banská Bystrica bojujú o bronz v ženskej basketbalovej Niké extralige proti Young Angels Košice. V sérii hranej na dva víťazné zápasy najprv podľahli Košičankám vysoko 59:81, no v druhom súboji dokázali na domácej palubovke sériu vyrovnať po víťazstve 59:57. Tréner Miloslav Michalík motivuje svoje hráčky pred rozhodujúcim zápasom sezóny: „Čaká nás teraz na východe posledný zápas sezóny, o taktike či motivácii je zbytočné hovoriť. Karty sú rozdané, pôjde tam o všetko.“

ŠKP Bratislava
            Hádzanári ŠKP Bratislava zvíťazili v 2. kole Ligového pohára Niké Handball extraligy nad svojim najväčším konkurentom v boji o tento pohár – Novými Zámkami. Vďaka víťazstvu 25:24 sú momentálne v tabuľke Ligového pohára na 1. mieste. Okrem toho začína od pondelka trénovať hádzanárska mládež na spoločných tréningoch v malých skupinkách po 6 ľudí + tréner.
            Hokejistky ŠKP Bratislava zhodnotili svoju sezónu. V základnej časti nadnárodnej ženskej súťaže EWHL boli druhé. Vo finálovom turnaji štyroch najlepších tímov obsadili napokon 3. miesto po zápase o bronz s MAC Budapešť, ktorý dievčatá vyhrali po futbalovom výsledku 1:0. Úspechom hokejistiek bola aj účasť Tatiany Ištocyovej v All-stars výbere celej súťaže.
            Kanoisti ŠKP Bratislava bojovali na pretekoch v Krakove o kvalifikáciu na Majstrovstvá Európy. V prvý deň pretekov dosiahli skvelé výsledky okrem Mateja Beňuša aj Kika Ďurecová, ktorá bola najrýchlejšou slovenskou kajakárkou. V nedeľu sa už týmto kajakárom darilo o č osi menej. Tento týždeň budú kajakári ŠKP Bratislava bojovať o ďalšie miestenkové body na svetový šampionát v Liptovskom Mikuláši.

ŠKP Košice – plávanie
            Od 9. do 11. apríla sa zúčastnili plavci ŠKP Košice plaveckých pretekov v Šamoríne, kde sa stretla plavecká špička z celého Slovenska vo svojich vekových kategóriách. Košičania získali na pretekoch niekoľko strieborných a bronzových medailí.

ŠKP Martin
            V dňoch 13.-14.3.2021 sa uskutočnilo II. kolo Slovenského pohára bežcov na lyžiach na Štrbskom plese. Na pretekoch štartovali aj žiacke lyžiarske nádeje Martina. Radoslava Cieniková obsadila 3. miesto a Sofia Kofrit 12. miesto. Odchovanci Martina, ktorí momentálne reprezentujú ŠKP Banská Bystrica, sa v kategórii mladších dorastencov umiestnili nasledovne: 1. Maxim Mejtský, 3. Martin Maťko a na 4. mieste dobehol Martin Cienik. V I. kole na Látkach sa medzi žiačkami umiestnila Radoslava Cieniková na 3. mieste, Sofia Kofrit na 9. mieste, Ján Holiga bol v spoločnej kategórii mužov a juniorov na 5. mieste, Radoslav Cienik v kategórii veteránov nad 40 rokov na 2. mieste a Richard Demeter v kategórii nad 50 rokov taktiež na 2. mieste. V kategórii mladších dorastencov zvíťazil Maxim Mejtský pred Martinom Maťkom a Martinom Cienikom.

ŠKP Modrí Draci Košice
            Vodnopólisti sa kvôli pandémii nemôžu tešiť z úspechov klubu, no tešia sa aspoň z úspechu manželky ich hráča Petra Markocha, ktorá triumfovala s ruským klubom Kinef Kirishi v pohýri LEN žien. Bella Markoch strelila vo finále dva góly.

ŠKP Policajná škola Košice
            Počas náročného obdobia klube ďakuje svojmu hlavnému reklamnému partnerovi Emirademstav s.r.o. za dlhoročnú podporu.

ŠKP Taekwondo Košice
            Od pondelka, 19. apríla začína klub Ilyo- taekwondo Košice trénovať v telocvični podľa aktuálne platných usmernení. Trénovať bude v skupinkách po 6 ľudí + tréner. Okrem toho pripravuje klub denný, nočný tábor a tréningy pre deti počas prázdnin, ktorý chce zorganizovať v júli a auguste 2021.

ŠKP Trenčín
            Rybári ŠKP Trenčín sa počas apríla zúčastnili na individuálnych rybárskych akciách. Marek Macháč sa pochválil úlovkami kapra riečneho.

ŠKP Trnava
            Koncom marca sa podarilo strelcovi Adriánovi Drobnému z ŠKP Trnava získať striebornú medailu v tímovej súťaži na Svetovom pohári v streľbe v New Dehli.

ŠKP Vysoké Tatry
            Ešte v marci sa bežci na lyžiar predstavili na II. kole Slovenského pohára na Štrbskom plese. Peter Mlynár skončil aj 3 roky po ukončení aktívnej kariéry na 1. mieste a 49-ročný Michal Jurčo obsadil výborné 8. miesto.

ŠPKP Pezinok
            Vďaka uvoľneniu pandemických opatrení môžu od pondelka, 19. apríla, začať plávať všetci plavci ŠPKP Pezinok. Záujem o plávanie je obrovský.
            Minulý týždeň sa niektorí plavci zo Športového plaveckého klubu polície Pezinok sa zúčastnili plaveckých pretekoch v Šamorínskej bubline. Od 9. do 11. apríla sa 20 plavcov z kategórie mladších a starších žiakov ale aj plaveckých nádejí zúčastnilo kvalitne obsadených plaveckých pretekov, kde sa na jednom podujatí stretla plavecká špička z celého Slovenska v daných vekových kategóriách. Pezinok získal na podujatí 19 cenných kovov. Krásny úspech sa podaril najstarším dievčatám v ženskej štafete na 4 x 50 metrov - polohové preteky, kde si Pezinčanky vybojovali krásne 3. miesto medzi najlepšími plaveckými klubmi.

TJ UNITOP ŠKP Vranov nad Topľou
            Z dôvodu pandemickej situácie sa klub rozhodol posunúť dátum zaplatenia členského poplatku pre svojich členov. TJ UNITOP ŠKP Vranov nad Topľou naposledy organizoval ešte v auguste 2020 kultúrno-poznávací výlet do múzea Solivar. Z dôvodu zákazu vychádzania počas pandémie zatiaľ neuskutočnil žiadne akcie v roku 2021.

VKP Bratislava
            Volejbalisti VKP sa po návrate do Bratislavy umiestnili vo volejbalovej extralige na dobrom 5. mieste. Napriek peknému umiestneniu klub nesplnil vlastný cieľ, ktorým bol postup zo štvrťfinále a umiestnenie v najlepšej štvorke. Vedenie klubu ale verí, že budúca sezóna bude lepšia a avizuje útok na medaily. O kvalite volejbalistov VKP svedčí aj aprílová nominácie nahrávača Juraja Zaťka a libera Ľuboša Nemca do nominácie slovenskej reprezentácie.


Prehľad úspechov Športového centra polície

            Vodáci zo Športového centra polície sa zúčastnili počas víkendu 17. – 18. apríla 2021 nominačných pretekov na Majstrovstvá Európycv talianskej Ivrei. Nedeľné kolo vyšlo najlepšie Martinovi Dodokovi, Zuzane Paňkovej, Jakubovi Stanovskému a Michaele Haššovej. Budúci víkend zabojujú o miestenkové body na európsky šampionát slalomári a slalomárky v Areáli vodného slalomu Ondreja Cibáka v Liptovskom Mikuláši. Istú účasť už má trio kanoistov Matej Beňuš, Michal Martikán, Alexander Slafkovský a kajakárky Jana Dukátová, Eliška Mintálová a kajakári Jakub Grigar (aj OH Tokio 2020) a Martin Halčin.


Viac informácií na stránkach členov UNITOP
Odkazy na ich sociálne siete a weby nájdete TU


Ďalší členovia UNITOP: ŠKP pri SOŠ Bratislava, ŠKP Topoľčany, ŠKP Čadca, ŠKP Bánovce nad Bebravou, ŠKP Trstená ŠKP Dunajská Streda, TJ UNITOP ŠKP Trebišov, ŠKP Humenné, ŠKP Luger Žilina, ŠKP Rimavská Sobota, ŠKP Alfa Bratislava, ŠKP Lučenec, ŠKP Prešov, ŠKP Dolný Kubín, ŠKP Považská Bystrica, ŠKP pri Akadémii PZ BA, ŠKP Levoča, ŠKP Bardejov, ŠSKP Skalica, ŠKP Žilina.



Zdroj foto:  Slovenská plavecká federácia
Zdroj informácií:  sociálne siete a webstránky klubov UNITOP a ŠCP