Začala sa športová jar, v UNITOP-e sme sa tešili z viacerých úspechov

Začala sa športová jar, v UNITOP-e sme sa tešili z viacerých úspechov

Na prelome jari začali športovci zo športových klubov polície a Športového centra polície, ktoré sú spoločne členmi UNITOP SR, získavať ocenenia aj zo športov vyžadujúcich si lepšie počasie. Športovci sa zúčastňovali aj mnoho zahraničných súťaží, z ktorých si okrem medailí priniesli aj zážitky a my sme pri nich nesmeli chýbať.

Prehľad aktivít členov UNITOP SR
(16 marca. – 10. apríla 2022)

HK ŠKP Poprad
Hokejisti si vo štvrťfinálových zápasoch Kaufland Playoff Tipos Extraligy zmerali sily s hokejovým klubom Nitra. Po siedmych takmer vyrovnaných a zároveň vyčerpávajúcich zápasoch do semifinále postúpil hokejový klub Nitra. Popradčania však ukázali dobrú hru a vo vyrovnanej sérii rozhodne nesklamali.

ŠKP Bratislava
Hádzanárky staršie žiačky B v zápase 10. apríla nestačili na domáci Senec. Dorastenky a ženy na domácej palubovke privítali súperky z Košíc. Mladšie dorastenky podali bojovný, kolektívny výkon a zo zápasu si odnášajú 2 víťazné body. Starším dorastenkám zápas nevyšiel a ženám sa nakoniec podarilo vybojovať aspoň 1 bod za remízu.
Hádzanári si v domácich zápasoch z 9. apríla proti Modre odniesli víťazstvá v oboch vekových kategóriách. Svoje víťazstvo si ošetrili s vysokým počtom bodov navyše. Okrem týchto zápasov sa im darilo aj v zápasoch proti Považskej Bystrici, kde získali 2 cenné body. Hádzanári nelenia a okrem hrania organizujú aj denné hádzanárske tábory pre mladšie ročníky, ktoré sa uskutočnia počas leta.
Triatlon sa počas prvého aprílového víkendu zmenil na Akvatlon. Počas tohto víkendu sa konalo druhé kolo Slovenského pohára v tejto disciplíne. Jej súčasťou bolo plávanie v bazéne, kde bol po pauze odštartovaný beh na základe odstupu po plávaní, nazývaná Gundersenova metóda. Na daných pretekoch sa súťažiaci umiestnili pódiovo v jednotlivých kategóriách od mladších žiakov, dorasteniek a junioriek, kde všetci obsadili druhé miesto. Nezaostávala ani mužská kategória kde sa im podarilo získať prvé a druhé miesto.

Hokejový klub v dohrávke 17. marca v nadnárodnej hokejovej ženskej súťaže EWHL v oklieštenej zostave (3 hráčky v reprezentácii do 18 rokov - podujatie EYOF a 2 pozit na koronavírus) proti Viedni prehrali tesne 1:2. O dva dni na to v dohrávke prvého kola dievčatá nenechali na výhru dlho čakať a proti rakúskemu KEHV Lakers si odniesli 5 gólov na svojom konte.
Boxeristi neustále rozširujú svoj klub s čím súvisí aj zmena rozvrhov tréningov. Aktuálne rozvrhy sú dostupné na ich facebookovej stránke alebo na ich webovej stránke.

VKP Bratislava
Volejbalistky v tohtoročnej sezóne obsadili 5. miesto po výhre nad Prešovom 3:0. Číslo tri sa drží aj juniorov, ktorí koncom marca na zápasoch v Trenčíne porazili Myjavu, Trenčín aj Komárno 3:0 vo všetkých zápasoch, čím si naďalej držia prvé miesto v tabuľke.

ŠKP Banská Bystrica
Dňa 30.3.2022 sa uskutočnilo v meste Banská Bystrica slávnostné vyhlásenie najlepšieho športovca mesta Banská Bystrica za rok 2021. Z klubu ŠKP Banská Bystrica boli športovci ocenení v kategóriách: Najlepšie olympijské umiestnenie ženy: ️Zuzana ️Rehák Štefečeková️ a Neolympijská kategória muži: Jaroslav Paľa.
Kickboxeri sa v 3. kole Open ligy v Prešove umiestnili s pozoruhodnými výsledkami. Celkovo získali 12 medailí, prevažne druhé a tretie miesto v kategóriách KickLight a LightContact v rôznych váhových aj vekových kategóriách. Medaily si neodnášali len muži, ale aj ženy a záverom sa poďakovali za účasť a rodičom za súčinnosť.

ŠPKP Taekwondo Košice
Taekwondisti a ich život je akčný. 4. apríla si zmerali svoje sily na Ilyo Cup 2022. Celkovo obsadili druhé miesto s jedenástimi víťazstvami a 18 medailami.
Kickboxeri z Košíc si boli tiež zaboxovať v rámci tréningu v Prešove v 3. kole Open ligy a určite neodchádzali s prázdnou. Na svojom konte majú neuveriteľných 16 medailí z rôznych kategórií.

ŠKP Modrí Draci Košice
Vodnopólisti juniori 26. marca v Národnej lige zdolali Piešťany 6:4 a naopak podľahli Novákom 6:15. V druhom turnaji proti Hornets síce neúspešne 6:9 ale hrali s o to väčším odhodlaním. Modrí draci sa zároveň začínajú pripravovať na Svetovú letnú univerziádu v čínskom Chengdu.

ŠKP Pezinok
Plavci si z Majstrovstiev Slovenska v Šamoríne odnášali dvakrát titul Majstra Slovenska, dvakrát vicemajster Slovenska a tri bronzové priečky. Nemôžeme však nespomenúť 3 štvrté miesta a 6 piatych miest, čo je v rámci Slovenska úspech.
Plavkyne na Majstrovstvách Slovenska v disciplíne 4 x 50 metrov polohové preteky obhájili zlato a bronz.

ŠKP Žilina
Lyžiari sa počas dní 19. a 20. marca zúčastnil Tatranského pohára v bežeckom lyžovaní na Štrbskom Plese, ktorý bol zároveň aj majstrovstvami Slovenska. V rámci MSR mužov sa voľnou technikou na 30km umiestnil junior Damián Cesnek na 3. mieste.

TJ UNITOP ŠKP Vranov nad Topľou
Stolnotenisti Vranova nad Topľou si zasúťažili na turnaji v stolnotenisovej hale v ich meste dňa 22. 03. 2022. Víťazkou v kategórii žien sa stala Edita Sinčáková, druhá sa umiestnila Helena Maliková a na treťom mieste sa umiestnila Lenka Šimková. V kategórii mužov sa víťazom stal Adrián Bačovčin, na druhom mieste sa umiestnil Martin Bodnár a tretie miesto obsadil Ladislav Melega. Súťažiaci na prvých troch miesta obdržali diplom a vecnú cenu a celkoví víťazi aj putovné poháre. Celkovo sa turnaja zúčastnilo 11 súťažiacich.

ŠKP Trenčín
Rybári sa môžu tešiť dobrej a novej správe. Získali propozície na prvé kolo prvého ročníka Západoslovenskej ligy mládeže v LRU plávaná, ktoré sa bude konať v Cíferi neďaleko Trnavy. Vody sú tam nenáročné s dobrou obsádkou rýb a skvelým prístupom k vode.

ŠKP Trnava
Strelci
v Extralige 2022 v 1. kole konanej v dňoch 8. až 10. apríla obsadzovali prvé priečky. V kategórií Skeet mužov obsadili všetky tri výherné prvé miesta a dokonca aj ďalšie 3. Podobne si viedli aj ženy, kde vo svojej kategórií obsadili taktiež prvé výherné miesta. Nezaostávali ani juniori, ktorí si na svoje konto pripísali tiež prvé tri priečky. 

Prehľad úspechov Športového centra polície

Boxerka Mirka Jedináková na Majstrovstvách Európy do 22 rokov v Chorvátsku úspešne obhájila titul porazením Turkyňe vo finále.
Parastrelci po návrate z majstrovstiev Európy ukázali na tlačovom brífigu spolu s trénerom Milan Goleňa svojich 5 medailí. Veronika Vadovicova premenila každý štart na zlato a Radoslav Malenovský pridal ku zlatej medaile aj jednu striebornú.
Maratónec Gabriel Svajda skončil na Majstrovstvách Slovenska v maratóne príslušníkov Polície Slovenskej republiky konanom pri príležitoti Bratislavského maratónu na druhom mieste a druhý najrýchlejší policajt Dávid Matis obsadil šiestu pozíciu.
Kanoisti sa na Canoe Slalom Mayors Cup 2022 odnášajú všetky tri cenné kovy. V kategórií C1M si zlatú medailu odniesol Matej Beňuš, v ženskej kategórií K1Ž striebro Kristínka Ďurecová a v kategórií C1W bronz Soňa Stanovská.
Strelci z ŠKP Trnava si počas tohto posledného víkendu zastrieľali na Extralige v prvom kole, kde prvé tri miesta kompletne obsadili vo všetkých kategóriách.

Viac informácií na stránkach členov UNITOP

Odkazy na ich sociálne siete a weby nájdete TU

Ďalší členovia UNITOP SR: ŠKP Luger Žilina, ŠKP Policajná škola Košice, ŠKP pri SOŠ Bratislava, ŠKP Čadca, ŠKP Bánovce nad Bebravou, ŠKP Trstená ŠKP Dunajská Streda, TJ UNITOP ŠKP Trebišov, ŠKP Rimavská Sobota, ŠKP Alfa Bratislava, ŠKP Prešov, ŠKP Dolný Kubín, ŠKP Považská Bystrica, ŠKP Bardejov, ŠSKP Skalica, ŠKP Lučenec, ŠKP Humenné, ŠKP Vysoké Tatry, KBL ŠKP Martin, ŠKP Topoľčany, ŠKP Trnava, ŠKP Košice – plávanie, KBL ŠKP Martin, ŠKP Žilina.