Medaila strelcov z Peru, víťazstvá basketbalistiek ŠKP BB či ukončenie slalomárskej sezóny

Medaila strelcov z Peru, víťazstvá basketbalistiek ŠKP BB či ukončenie slalomárskej sezóny

Väčšina kolektívnych športov je počas októbra už naplno rozbehnutá. Členovia UNITOP SR – športové kluby polície a športovci ŠCP si zatiaľ vedú obstojne. Spomedzi kolektívnych športov stojí za zmienku séria troch výhier basketbalistiek ŠKP Banská Bystrica. Skvelý úspech sa podaril strelcom ŠKP Trnava, ktorí získali na MS juniorov v Peru bronzové medaily. Hoci väčšina športov je v plnom prúde, vodný slalomári odjazdili posledné preteky sezóny. Viac sa dočítate v našom prehľade udalostí.

Prehľad aktivít členov UNITOP SR
(4. – 17. október 2021)

HK ŠKP Poprad
Hokejisti Popradu počas minulých dvoch týždňoch nestačili na Trenčín, získali bod s Nitrou a porazili Košice aj Zvolen po predĺžení. Aktuálne sú v tabuľke Tipos Extraligy na výbornom 4. mieste.

ŠKP Bratislava
Hádzanári podľahli na začiatku októbra Hlohovcu tesne 23:25, no o tri dni na to vysoko zdolali Šaľu 29:19 a neskôr uspeli aj na palubovke Modry, kde vyhrali 28:24. Po siedmich odohratých zápasoch majú na konte osem bodov a v tabuľke Niké Handball Extraligy im patrí 5. miesto.
Hokejistky odohrali tesný zápas proti MAC Budapešť, v ktorom však nestačili na súperky a prehrali 4:5 po samostatných nájazdoch. V Maďarku odohrali ďalšie dva zápasy, prehrali s KHM Budapešť 2:6 a zvíťazili nad Budapešť Hockey Academy 3:1.

VKP Bratislava
Volejbalisti prehrali v stredoeurópskej lige MEVZA v rakúskom Zwettli 3:0 s Waldviertelom a nestačili ani na Maribor, s ktorým prehrali 1:3. Muži odohrali aj prvý domáci zápas Extraligy, v ktorom však podľahli Myjave 1:3 a v ďalšom stretnutí prehrali aj so Svidníkom 2:3. Ženy podľahli Novému Mestu nad Váhom 0:3, následne porazili Pezinok 3:0 a tretí zápas v priebehu minulých dvoch týždňov zakončili prehrou so Sláviou EÚ Bratislava 0:3.

ŠKP Banská Bystrica
Biatlonisti sa zúčastnili na brigáde oddielu ŠKP BB a podieľali sa tak na úpravách bežkárskych tratí a okolia strelnice. Následne si odskočili na MSR v behu na kolieskových lyžiach. Bolo z toho 1.miesto Veroniky Šteczovej v kategórii mladších dorasteniek, 1.miesto Lili Baculíkovej a 2. miesto Diany Kánovej v starších dorastenkách a 3. miesto Ľuba Pastrnáka medzi staršími dorastencami.
Basketbalistky odohrali ďalšie zápasy Extraligy. Na palubovke Košíc prehrali 54:80, v mestskom derby s UMB zvíťazili jednoznačne 72:40, v oklieštenej zostave bez zranených hráčok Striešovej, Vargovej a Kollárovej porazili taktiež Poprad 63:54 a sériu troch výhier zavŕšili proti Šamorínu výsledkom 65:61.

ŠPKP Pezinok
Plavci sa rozhodli po zvážení situácie s vývojom “covidu” v meste prerušiť tréningový proces všetkých detí plávajúcich v hip centre na jeden týždeň.

ŠPKP Taekwondo Košice
Taekwondisti si vybojovali na Cassovia Open vybojovali 1. miesto v disciplíne kyorugi a 2. miesto v disciplíne poomsae. Celkovo si vybojovali 10 zlatých, 10 strieborných a 1 bronzovú medailu.

ŠKP Modrí Draci Košice
Vodnopólisti získali novú posilu, družstvo posilnil 24-ročný ruský legionár Igor Afanasev. Seniori Modrých Drakov zároveň vstúpili do novej extraligovej sezóny suverénnym spôsobom. V Piešťanoch zvíťazili 18:7. Na ďalší deň ale podľahli Slávii UK Bratislava v jej domácom bazéne 7:11.

ŠKP Vysoké Tatry
Lyžiari sa zúčastnili pretekov na kolieskových lyžiach v rámci 20. ročníka Memoriálu MUDr. Michala Guhra z Gerlachova na Tatranskú Polianku. Súťažilo sa na trase 4,7 km voľným spôsobom. V spoločnej kategórii mužov a juniorov zvíťazil Peter Mlynár z ŠKP Vysoké Tatry. Lyžiari sa zúčastnili aj pretekov O putovný pohár chaty Opalisko v Závažnej Porube. Súťažilo sa v behu do kopca na trati 4,2 km s prevýšením 144 m. V hlavnej mužskej kategórií zvíťazil Peter Mlynár z ŠKP Vysoké Tatry.

KBL ŠKP Martin
Lyžiar Ján Holiga zvíťazil v kategórii open na pretekoch O putovný pohár chaty Opalisko v Závažnej Porube. Súťažilo sa v behu do kopca na trati 4,2 km s prevýšením 144 m.

ŠKP Topoľčany
Hádzanárky ŠKP Topoľčany odohrali viacero stretnutí so striedavými úspechmi. Ženy už po piatykrát v sezóne zvíťazili , a tak sa udomácnili na 1. mieste v tabuľke 1. lige žien s desiatimi bodmi.

ŠKP Trenčín
Rybári sa zúčastnili na Myjavskom poldry na detských pretekoch v love rýb na plavák. Za ŠKP Trenčín sa zúčastnil Andrej Macháč, ktorý zdolal 56 kapríkov o celkovej hmotnosti 22,5kg a umiestnil sa na 1. mieste. Rybári muži pretekali v Tajchu na Novej Bani, Marek Macháč skončil vo svojom sektore prvý a ŠKP Trenčín sa celkovo umiestnil na skvelom 2. mieste.

ŠKP Trnava
Strelci juniori obsadili na majstrovstvách sveta v Lime v Peru krásne 3. miesto.

ŠKP pri Akadémii PZ Bratislava
Športovci z ŠKP pri A PZ v spolupráci s Akadémiou PZ a KTVŠ Akadémie PZ organizujú pre všetkých nadšencov behu športové podujatie, v ktorom úlohou bude v čo najkratšom čase zdolať schody Študentského domova Akadémie PZ. Prihlášku je možné zaslať na mail anna.kozanakova@akademiapz.sk

TJ UNITOP ŠKP Vranov nad Topľou
Športovci z Vranova nad Topľou zorganizovali prvé tri kolá bowlingového turnaja členov ŠKP. V pláne ešte sú ďalšie dve kolá turnaja a na základe výsledkov jednotlivcov bude finále 10 najlepších žien a 10 mužov. Klub plánoval pripraviť aj stolnotenisový turnaj, ktorý však bol pre zlú epidemiologickú situáciu odložený pravdepodobne na február 2022.

Prehľad úspechov Športového centra polície

Kanoisti absolvovali posledné vrcholné preteky v sezóne 2021 – majstrovstvá Slovenska vo vodnom slalome a extrémnom slalome. Medzi ženami získala zlato vo vodnom slalome C12 Emanuela Luknárová a v K1W Kristínka Ďurecová. Medzi mužmi v K1M bol strieborný Jakub Stanovský a bronzový Max Galovič. V disciplíne extreme K1W zvíťazila medzi ženami Kristína Ďurecová a medzi mužmi Jakub Stanovský. Tretie miesto obsadil Ilja Buran.
Strelci sa predstavili na Brněnskom pohári. Lucia Kopčanová si v športovej streľbe v disciplíne skeet vybojovala 1.miesto a Monika Štibravá obsadila vo finále 5. miesto.

Viac informácií na stránkach členov UNITOP

Odkazy na ich sociálne siete a weby nájdete TU

Ďalší členovia UNITOP SR: ŠKP Žilina, ŠKP Luger Žilina, ŠKP Policajná škola Košice, ŠKP pri SOŠ Bratislava, ŠKP Čadca, ŠKP Bánovce nad Bebravou, ŠKP Trstená ŠKP Dunajská Streda, TJ UNITOP ŠKP Trebišov, ŠKP Rimavská Sobota, ŠKP Alfa Bratislava, ŠKP Prešov, ŠKP Dolný Kubín, ŠKP Považská Bystrica, ŠKP Levoča, ŠKP Bardejov, ŠSKP Skalica, ŠKP Lučenec, ŠKP Humenné, ŠKP Košice – plávanie.