Medaile kajakárov, triatlonistov, strelcov či zaujímavé aktivity ŠKP klubov

Medaile kajakárov, triatlonistov, strelcov či zaujímavé aktivity ŠKP klubov

Ani po skončení olympijských hier v Tokiu naši športovci ani športové kluby nepoľavujú. Skvelé výkony predviedli kajakárky Športového centra polície na majstrovstvách Európy. Darilo sa aj triatlonistom ŠCP či strelcom ŠKP Trnava na majstrovstvách Slovenska vo svojich športoch. Viacero športových klubov polície organizovalo alebo sa zúčastnilo zaujímavých domácich aj medzinárodných podujatí.

Prehľad aktivít členov UNITOP SR 
(9. – 22. august 2021)

HK ŠKP Poprad
Hokejisti Popradu zorganizovali 74. ročník najstaršieho hokejového turnaja Tatranský pohár, na ktorom ich tím mužov obsadil konečné 4. miesto. Víťazom turnaja sa stal taliansky tím z nadnárodnej ICE Hockey League HC Pustertal Wölfe.

ŠKP Bratislava
Hádzanári sa predstavili na Memoriáli Dr. Josefa Smékala v Novom Veselí, kde odohrali tri náročné zápasy proti kvalitným mužstvám zo zahraničia. Napriek umiestneniu na poslednom mieste si odniesli z Čiech neoceniteľné skúsenosti. Počas ďalšieho víkendu si zahrali aj na turnaji Kénik Cup v Brne, kde obsadili 5. miesto. Prvé prípravné zápasy odohrali aj mládežnícke družstvá žiakov či dorastencov.
Hokejistky sa pripravujú na novú sezónu v medzinárodnej EWHL lige aj pod dohľadom profesionálnych trénerov z Kroni Hockey.

VKP Bratislava
Volejbalistky VKP Bratislava Ema Smiešková a Anna Kohútová reprezentujú Slovensko na majstrovstvách Európy vo volejbale v chorvátskom Zadare. Ženy VKP sa posilnili o tureckú legionárku Ecem Sahin, ktorá sa čoskoro pripojí k tímu v Bratislave. Muži VKP majú za sebou prvý turnaj, kde v nabitej konkurencii v českých Lupeniciach obsadili 5. miesto. Mladý talentovaný volejbalista Šimon Červenák reprezentoval Slovensko v Budapešti na mládežníckom beachvolejbalovom šampionáte stredoeurópskej zóny MEVZA v kategórii do 20 rokov. Potešili aj juniorky zo ŠŠK Bilíkova Bratislava, farmárskeho tímu VKP, ktoré zvíťazili na Pohári mládeže SVF v Piešťanoch.

ŠKP Banská Bystrica
Biatlonisti absolvovali počas augusta sústredenie v Osrblí a tiež, poľskom Duszniki-Zdrój, rakúskom Oberttiliachu a tiež v slovenskej Hornej Lehote.

ŠPKP Pezinok
Plavcovi ŠPKP Pezinok Hugovi, ktorý je v útvare talentovanej mládeže SR, sa podarilo splniť limit Slovenskej plaveckej federácie na Svetové hry mládeže, ktoré sa konajú v septembri v Bukurešti za účasti viac ako 50 krajín z celého sveta.

ŠKP Košice – plávanie
Plavci zorganizovali preteky v diaľkovom plávaní v rámci 6. kola Slovenského pohára. Podujatie v peknom prostredí na Vodnej nádrži v Bukovci dopadlo nad očakávania. Divákov, ktorí si výkony prišli pozrieť, bolo veru dosť. Dotvorili tak úžasnú atmosféru pretekov priamou interakciou s pretekármi z brehu. Povzbudzovanie zaberalo a plavci tak vydali zo seba maximum.

ŠKP Trnava
Strelci patrili na domácich súťažiach znova k najlepším. Na Veľkej cene Sielnice zvíťazil Adrián Drobný z ŠKP Trnava pred kolegom Mariánom Kovačócym. Strelci sa predstavili aj na majstrovstvách Slovenska, kde obsadili všetky tri medailové priečky. Zlato bral Marián Kovačócy, striebro získal Kristián Varga a bronz Filip Huťan.

ŠPKP Taekwondo Košice
Taekwondisti trénovali v rámci akcie Športové piatky na hlavnej priamo na košickej hlavnej ulici. Košický klub sa tak mohol prezentovať svojou výbornou prácou s mládežou aj pred zrakom verejnosti.

ŠKP Modrí Draci Košice
Vodnopólisti obsadili konečné piate miesto na turnaji o Pohár Košického samosprávneho kraja. Víťazom sa stala reprezentácia Slovenska do 20 rokov, za ktorú hrali aj traja hráči Modrých drakov – Martin Horváth, Boris Juhász a Michal Varga. Mladší žiaci Modrých Drakov sa predstavili na prvom turnaji oblastnej súťaže v skupine východ a zaznamenali jedno víťazstvo a dve prehry.

Prehľad úspechov Športového centra polície

Kanoisti si na majstrovstvách Európy juniorov a U23 v súťaži tímov vybojovali dve zlaté a jednu bronzovú medailu. Súčasťou tímových plavidiel boli aj mladí športovci ŠCP. Zuzana Paňková obsadila na ME aj prvú priečku v kategórii K1W a C1W U18 a zároveň aj bronz v novej olympijskej disciplíny EXTREME. Soňa Stanovská po čistej rýchlej jazde získala v kategórii K1W U23 skvelé striebro!
Strelci sa zúčastnili na pretekoch v Sielnici, kde si zo šesťčlenného finále uchmatli päť miest a rozdelili si ich medzi sebou. Strelci ŠCP figurovali na popredných miestach aj na majstrovstvách Slovenska, z ktorých získal zlato práve člen ŠCP Hubert Andrej Olejník.
Skejtbordista Rišo Tury získal fantastické druhé miesto na svetovom pohári v Kyjeve a o pár dní získal na svetovom pohári aj ďalšie druhé miesto.
Triatlonisti absolvovali majstrovstvá Slovenska v olympijskom triatlone. Medzi mužmi triumfoval Richard Varga z ŠCP a na treťom mieste skončil Tomáš Rusák Tolkunov. Medzi ženami skončila na štvrtom mieste Ema Podhorná.

Viac informácií na stránkach členov UNITOP

Odkazy na ich sociálne siete a weby nájdete TU

Ďalší členovia UNITOP SR: ŠKP Luger Žilina, ŠKP Martin, ŠKP Policajná škola Košice, ŠKP pri SOŠ Bratislava, ŠKP Topoľčany, ŠKP Čadca, ŠKP Bánovce nad Bebravou, ŠKP Trstená ŠKP Dunajská Streda, TJ UNITOP ŠKP Trebišov, ŠKP Rimavská Sobota, ŠKP Alfa Bratislava, ŠKP Prešov, ŠKP Dolný Kubín, ŠKP Považská Bystrica, ŠKP pri Akadémii PZ BA, ŠKP Levoča, ŠKP Bardejov, ŠSKP Skalica, ŠKP Lučenec, ŠKP Vysoké Tatry, ŠKP Humenné, TJ UNITOP ŠKP Vranov nad Topľou, ŠKP Žilina, ŠKP Trenčín