Úspechy strelcov z Trnavy, boxerky ŠCP či zaujímavé aktivity ŠKP klubov

Úspechy strelcov z Trnavy, boxerky ŠCP či zaujímavé aktivity ŠKP klubov

Aj minulý týždeň bol bohatý na úspechy a zaujímavé aktivity športových klubov polície a Športového centra polície. Zo zlatých medailí a prvých miest sa tešili strelci ŠKP Trnava, ktorí sú aj členmi ŠCP. Vynikajúci úspech zaznamenala boxerka Bibiana Lovašová z ŠCP. Viacero ŠKP klubov má za sebou zaujímavé turnaje, zápasy či preteky. Pozrite sa, ako sa im darilo.

Prehľad aktivít členov UNITOP SR
(7.-13. jún 2021)


HK ŠKP Poprad
Hokejisti Popradu odštartovali prípravu na novú sezónu. Zároveň predstavili aj viacero posíl v kádri. Dres Popradčanov bude obliekať Peter Novajovský, Dávid Skokan, Marek Hudec aj Lukáš Handlovský. Klub taktiež pripravuje pre deti letný fanúšikovský tábor, na ktorom sa deti stretnú so svojimi hokejovými vzormi.

ŠKP Banská Bystrica
Lyžiari a biatlonisti z Banskej Bystrice absolvovali sústredenie v Poľsku, kde vyrazili na turistiku, minigolf a samozrejme, popri tom tvrdo trénovali. Mladší lyžiari ostali na Slovensku, kde prešli na bicykloch trasu z Banskej Bystrice do Slovenskej Ľupče a späť. V nedeľu sa ŠKP Banská Bystrica úspešne zúčastnila pretekov 1. kola Pohára v letnom biatlone 2021 v Osrblí.
Basketbalistky v juniorskej a žiackej kategórii boli cez víkend na turnajoch. Juniorky obsadili na turnaji 2. miesto a kvalifikovali sa do semifinále Majstrovstiev SR, kde si zmerajú sily s Popradom. Staršie žiačky obsadili na turnaji v mini-basketbale 4. miesto.

ŠKP Bratislava
Hádzanári seniorských a dorasteneckých družstiev už majú po sezóne. Ženy vo svojich všetkých zápoleniach po reštarte súťaže zvíťazili. Posledné zápasy sa výsledkovo nevydarili dorastencom a dorastenky na mini-turnaji vyhrali jeden z dvoch zápasov. Hádzanársky klub najbližšie organizuje 23. júna Juniáles a v júli pre deti pripravuje športový denný tábor, na ktorý môžu rodičia prihlásiť svoje deti do 20. júna.
Hokejistky ŠKP Bratislava sa pripravujú na novú sezónu už aj na ľade, ktorý striedajú s tréningami vonku. Okrem toho sú ich dve hráčky Romana Košecká a Iveta Klimašová momentálne na skúške v klube ženskej NHL - Buffalo Beauts.
Bežci sa zúčastnili počas víkendu viacerých pretekov. Na Behu oslobodenia Turian bola na 5. mieste Kristína Doricová a po striebro si zabehla Zuzana Gejdošová. Na Záhoráckom polmaratóne bol prvý vo svojej kategórii a celkovo tretí Richard Orawetz. Bežci absolvovali aj 1. kolo ČSOB letnej série, kde bol najlepšie umiestnený bežec ŠKP Bratislava štvrtý.

VKP Bratislava
Volejbalisti majú novú akvizíciu v mužskom tíme. Je ňou Beninčan Daouda Yacoubou, s ktorým klub podpísal zmluvu na jeden rok. Dvadsaťpäťročný smečiar prichádza z tureckého klubu Alanya Belediye Spor. Yacoubou je reprezentantom Beninu, meria 197 cm a váži 83 kg. V minulosti pôsobil aj v kluboch Al Sadd Sport Club v Katare, Sakaré Volleyball Club v Benine a Étoile Filante de Ouagadougou v Burkina Faso. Stane sa vôbec prvým hráčom z afrického kontinentu, ktorý bude pôsobiť v slovenskej extralige

ŠKP Trnava
Strelci z ŠKP Trnava získali na Európskom šampionáte v Chorvátskom Osijesku tri zlaté medaily. Vybojovali si ich Adrián Drobný, Marián Kovakocy a Erik Varga v tímovom TRAP-e mužov. Strelci sa zúčastnili aj na 1. kole Extraligy, kde bol prvý v kategórii mužov Marcel Benkovský a medzi juniormi vyhral Timotej Tóth.

ŠKP Taekwondo Košice
Tréneri taekwonda si zvýšili svoju trénerskú kvalifikáciu. Gabriela Bohušová, Ján Kopčík a Jakub Hudák úspešne ukončili školenie trénerov SATKD WT a získali II. kvalifikačný stupeň.

ŠKP Modrí Draci Košice
Vodnopólisti pripravujú počas tohtoročných prázdnin až päť turnusov letných denných kempov Modrých Drakov! Pod vedením profesionálnych inštruktorov si budú môcť deti v dennom letnom kempe užiť množstvo zábavy, spoznajú nových kamarátov a naučia sa byť si istejšie vo vode. Okrem toho Sekcia vodného póla potvrdila ukončenie sezóny, v ktorej sa neodohrali žiadne zápasy. Muži Modrých Drakov sa vrátia do súťažného kolotoča pravdepodobne až v septembri na Slovenskom pohári. Mládežnícke tímy by mali začať hrať v auguste.

ŠKP Trenčín
Rybári sa zúčastnili na Majstrovstvách Slovenska v Žiline, kde dosiahli neočakávaný úspech. Po prvom dni boli na štvrtom mieste a počas druhého dňa sa im podarilo toto tímové umiestnenie udržať. Najlepšie individuálne umiestnenie v rámci rybárskych sektorov mal spomedzi členov klubu Branislav Oslanec, ktorý obsadil 4. miesto v sektore D10.

ŠKP Humenné
Športovci z ŠKP Humenné sú zatiaľ bez klubových aktivít, no pri stretnutiach s členmi uvažujú a pracujú na realizácií budúcich športových aktivít.

Prehľad úspechov Športového centra polície

Športové centrum polície slávnostne dalo do užívania lodenicu na Zemníku v Bratislave. Na otvorení nechýbal minister vnútra SR Roman Mikulec, riaditeľ ŠCP Juraj Minčík a množstvo športovcov, z ktorých pásku prestrihol Denis Myšák.
Boxerka ŠCP Bibiana Lovašová vybojovala na medzinárodnom turnaji "Zlatá rukavica" v Českej republike zlatú medailu.
Strelci sa po dlhšej prestávke predstavili na pretekoch v Trnave v rámci Extraligy. V mužskej kategórii vyhral Marcel Benkovský, na druhom mieste skončil po roztrele Adrian Drobný a 3. skončil Erik Varga. V juniorskej kategórii vyhral Timotej Tóth a druhý skončil Daniel Hruška. V juniorkách vyhrala Nikola Molnarova a druhá skončila Emma Kortišova.
Vodný slalomár Matej Beňuš obsadil v úvodnom kole Svetového pohára v pražskej Tróji výborné 5. miesto.

Viac informácií na stránkach členov UNITOP

Odkazy na ich sociálne siete a weby nájdete TU

Ďalší členovia UNITOP SR: ŠKP Luger Žilina, ŠKP Martin, ŠKP Policajná škola Košice, ŠKP pri SOŠ Bratislava, ŠKP Topoľčany, ŠKP Čadca, ŠKP Bánovce nad Bebravou, ŠKP Trstená ŠKP Dunajská Streda, TJ UNITOP ŠKP Trebišov, ŠKP Rimavská Sobota, ŠKP Alfa Bratislava, ŠKP Prešov, ŠKP Dolný Kubín, ŠKP Považská Bystrica, ŠKP pri Akadémii PZ BA, ŠKP Levoča, ŠKP Bardejov, ŠSKP Skalica, ŠKP Humenné, ŠKP Lučenec, ŠKP Košice – plávanie, ŠPKP Pezinok, ŠKP Vysoké Tatry, ŠKP Žilina, TJ UNITOP ŠKP Vranov nad Topľou