Striebro mladých basketbalistiek či bronzové medaily strelcov ŠCP

Striebro mladých basketbalistiek či bronzové medaily strelcov ŠCP

Kluby, ktoré sú členmi UNITOP SR, majú za sebou ďalší úspešný týždeň. Basketbalistky Banskej Bystrice do 23 rokov sa stali vicemajsterkami Slovenska. Medaily získali strelci a rýchlostní kanoisti zo Športového centra polície. Skvelú správu ohlásil volejbalový klub VKP Bratislava. Okrem toho sa väčšina športových klubov polície momentálne nachádza v procese letnej prípravy.

Prehľad aktivít členov UNITOP

HK ŠKP Poprad
Hokejisti Popradu sa rozlúčili so sezónou akciou, počas ktorej mohli fanúšikovia prísť vyzdobiť ľad na zimnom štadióne. Riaditeľ klubu Ľudovít Jurinyi zároveň prezradil, že klub bude mať aj v nasledujúcej sezóne najvyššie aktuality a chce vyhrať ligu.

ŠKP Banská Bystrica
Basketbalistky ŠKP 08 Banská Bystrica do 23 rokov zdolali vo štvrťfinále rovesníčky z Nitry rozdielom triedy 73:39. O deň na to zvládli aj semifinále s Popradom, ktorý porazili výsledkom 70:52. Vo finále Banskobystričanky vyzvali Košice, na ktoré napokon nestačili. Napriek tomu sú strieborné medaily a titul vicemajsteriek Slovenska skvelým výsledkom klubu v práci s mládežou.
Strelci z ŠKP Banská Bystrica spoločne trénujú streľbu v skupinkách.

ŠKP Bratislava
Hádzanári ŠKP Bratislava sa rozhodli pomôcť, darovali krv a vyzvali aj ostatné kluby, aby sa zapojili svojou kvapkou. Po reštarte súťaží hrali minulý týždeň zápasy viaceré družstvá. Ženy aj mužská Bratislavská hádzanárska akadémia si pripísali víťazstvá. Po dlhom období sa mohli tešiť z odohratia súťažných zápasov aj žiacke a dorastenecké tímy.
Vodní slalomári vyzvali verejnosť, aby sa zapojili do upratovania bratislavských vodných brehov.
Hokejistky sa pripravujú na novú sezónu každodennými tréningami, na ktorých si zlepšujú kondíciu či silu.

VKP Bratislava
Volejbalisti VKP Bratislava budú mať od novej sezóny 2021/2022 v extralige až dvojité zastúpenie. Po tom, čo sa do najvyššej súťaže po ôsmich rokoch vrátil tím mužov, od tej nasledujúcej v nej bude pôsobiť aj ženský kolektív, ktorý odkúpil licenciu od VTC Pezinok. VKP tak bude jediným tímom s mužmi i ženami v najvyššej súťaži. Zároveň sa oba tímy prihlásili do európskych súťaží, takže budú Slovensko a slovenský volejbal reprezentovať aj v zahraničí.

ŠKP Modrí Draci Košice
Vodnopólisti po opätovnom spustení prevádzky Mestskej krytej plavárne v Košiciach si tréningy vo vode užívajú aj s deťmi z prípravky. Deti trénujú pod vedením odborne kvalifikovaných trénerov. Postupne sa učia základy plaveckých štýlov – kraul, prsia, znak, prípadne aj motýlik. Úplní začiatočníci majú vo vode vesty. Opatrným, ale zároveň aj zábavným spôsobom sú deti zoznámené s vodou a učia sa plavecké základy

ŠPKP Pezinok
Plavci z Pezinka momentálne trénujú v bazéne a pripravujú sa na majstrovstvá Slovenska, ktoré sa uskutočnia o dva týždne.

ŠKP Vysoké Tatry
Lyžiari sú momentálne v letnej príprave a trénujú v skupinkách. Zlepšujú si napríklad kondíciu v behu na 1000 metrov.

ŠKP Trenčín
Rybár Marek Macháč z ŠKP Trenčín sa cez víkend zameral na lov väčších spodových rýb na pretekárskej dráhe na Váhu v Trenčíne. Zatiaľ čo v sobotu mal v krmive natiahnutého 90% nosala, v nedeľu zamenil polovicu zložiek krmiva, podarilo sa mu eliminovať chytanie nosala a dokázal uloviť množstvo kaprov.

Prehľad úspechov Športového centra polície

Strelci z ŠCP uspeli na streleckých ME v Osijeku. Pištoliar Lukáš Filip spolu s Jergušom Vengrinim a Marekom Copákom si v tímovej súťaži v streľbe zo vzduchovej pištoli juniorov vystrieľali bronzové medaily. Bronz si vybojovali v tímovej súťaži junioriek aj Adela Supeková, Dominika Buzášová a Miroslava Hocková.
Rýchlostní kanoisti sa v medzinárodnej konkurencii na Regatte v Bratislave vôbec nestratili a odniesli si niekoľko medailí.

Viac informácií na stránkach členov UNITOP

Odkazy na ich sociálne siete a weby nájdete TU

Ďalší členovia UNITOP: ŠKP Košice – plávanie, ŠKP Trnava, ŠKP Luger Žilina, ŠKP Martin, ŠKP Policajná škola Košice, ŠKP pri SOŠ Bratislava, ŠKP Topoľčany, ŠKP Čadca, ŠKP Bánovce nad Bebravou, ŠKP Trstená ŠKP Dunajská Streda, TJ UNITOP ŠKP Trebišov, TJ UNITOP ŠKP Vranov nad Topľou, ŠKP Rimavská Sobota, ŠKP Alfa Bratislava, ŠKP Prešov, ŠKP Dolný Kubín, ŠKP Považská Bystrica, ŠKP pri Akadémii PZ BA, ŠKP Levoča, ŠKP Bardejov, ŠSKP Skalica, ŠKP Taekwondo Košice, ŠKP Žilina, ŠKP Humenné, ŠKP Lučenec.