Naši športovci nám priniesli radosť aj v decembri

Naši športovci nám priniesli radosť aj v decembri

(3. – 18. december 2022)

HK Poprad

Hokejisti 4.12. odohrali zápas proti lídrovi tabuľky HC Slovan s výsledkom 3:2 pre kamzíkov po predĺžení. Podarilo sa im zdolať aj hokejistov spod Zobora, a to hlavne vďaka skvelému brankárovi, ktorý tím podržal v nájazdoch a zápas skončil s výsledkom 4:3. Víťazná séria pokračovala aj v Prešove, odkiaľ si chlapci odniesli plný počet bodov, aj keď po prvej tretine prehrávali 1:0, v druhej tretine sa im podarilo otočiť na 1:2.

ŠKP Topoľčany Hádzaná

Dievčatá sa zúčastnili majstrovstiev Nitrianskeho kraja v minihádzanej v Šali. Víťazstvo v skupine zabezpečilo Topoľčanom2 účasť vo finále, kde sa stretli s družstvom Legends Šaľa a po veľmi bojovnom výkone prehrali iba o gól 11:12 a skončili tak na 2. mieste. ŠKP Topoľčany1 v skupine skončili na 3. mieste, a tak sa stretli v boji o 5. miesto s Nitrou2, ktoré si obhájili. Pochvalu si zaslúžia všetky dievčatá za kolektívny výkon a veľkú bojovnosť. Minihádzanú v Šali hrali aj dievčatá kategórie U-8 a boli veľmi úspešné, pretože sa stali víťazkami turnaja. Svojím streleckým výkonom najviac zahviezdila Zoenka Ivanová, ktorá súperom nastrieľala 30 gólov.

VKP Bratislava

Muži zvládli proti oklieštenej Prievidzi úlohu favorita a zvíťazili jednoznačne 3:0. Tiež sa predstavili v televíznom zápase JOJ šport proti Myjave a v dramatickom súboji na kopaniciach získali aspoň bod, keďže prehrali po tajbrejku.

Juniorky nastúpili proti Skalici a prehrali 3:0 a 3:0. Tréner Jakub Jronský však prehru vníma ako školenie z efektivity. Kadetom sa proti Trenčínu podarilo vyhrať jeden z dvojice zápasov. Prvý skončil na sety VKP Bratislava - Trenčín 1:3 a druhý suverénne 3:0. Proti súperovi VK Nové Mesto nad Váhom to už bolo bez zaváhania, a tak sa chlapci mohli radovať nad výhrou 0:3 v oboch zápasoch.

Prvá liga sa niesla v znamení odohratých zápasov s Novým Mestom nad Váhom, ktoré sa VKP Bratislave podarilo poraziť v oboch zápasoch 1:3 a 0:3. S rovnakým stavom zdolali Komjatice, kde sa nevyhráva jednoducho, o to viac bolo radosti z výhry.

V pomikulášskom zápase 7.12. zvíťazili ženy proti VK Prešov 3:1. A tri body doniesli aj z Považia, kde hladko zvíťazili v Novom Meste nad Váhom 3:0. Dievčatá zabrali na plné obrátky a Trnavu zdolali 3:0. Na vstupnom, ktoré bolo dobrovoľné sa pre alianciu Nie rakovine vyzbierala suma 721 eur. Peniaze poputovali na pacientske centrá v nemocniciach v Bratislave a Trnave.

Udial sa aj prvý 4-kový turnaj ročníka 2022/23 na Hálovej so stavom VKP A-VKP B 2:0, VKP A-Hamuliakovo 2:0, VKP B-Hamuliakovo 1:2. Starší žiaci VKP B vyhrali nad Pezinkom 3:1 a VKP A vyhrali nad TAMI 3:0. Po veľmi ťažkom začiatku kadetky A porazili Studienku. Konal sa aj štvrťfinálový turnaj Niké Slovenského pohára v Prievidzi. Zverenci Robina Pěluchu sa najskôr predstavili proti domácim a následne v priamom prenose na JOJ šport proti Komárnu. Prvý zápas VKP Bratislava zdolala domácich 3:0 a postup bol tým pádom jasný. Muži VKP zdolali s výsledkom 3:0 aj Komárno a postúpili tak do semifinále. Superfinale sa uskutoční 11.-12. februára v Poprade a klub tam bude mať dvojnásobné zastúpenie.

ŠKP Banská Bystrica

Po reprezentačnej pauze dievčatá odohrali zápas proti mestskému rivalovi BK ŠK UMB Banská Bystrica a boj o mesto bravúrne zvládli s konečným výsledkom 47:93. Staršie mini v Žiline a ani žiačky doma s Dolným Kubínom si so svojimi súperkami, žiaľ, neporadili. Avšak kadetky po pauze a nepricestovaní súperiek na stretnutie porazili Čaňu o dva body.

Hráčky cestovali na zápas EUROCUP WOMEN do Piešťan, no Piešťany boli nad ich sily a prehrali tak so stavom 81:55. Pumy sa ešte v úvode tretej štvrtiny držali v hre o dobrý výsledok, no úradujúce slovenské majsterky ich napokon porazili jasným rozdielom aj po štvrtýkrát v sezóne.

Extraligový kolotoč pokračuje ďalej a v Šamoríne sa odohral zaujímavý duel, z ktorého si Banská Bystrica odviezla víťazstvo o 23 bodov. Najlepšou strelkyňou tímu bola už tradične Iggy Allen, ktorá zaznamenala 22 bodov, 6 doskokov, 5 asistencií, 5 ziskov, ale aj 6 strát. Dvojcifernú bodovú hranicu pokorila aj 11-bodová Lucia Striešová, ktorá si pripísala aj 5 doskokov, 4 asistencie a 4 zisky.

Mladé ženy boli úspešné v Košiciach i Poprade. Rovnako si s Popradom nakoniec v jedinom svojom víkendovom zápase poradili aj staršie žiačky a mladšie žiačky po zaváhaní v prvom zápase, druhý v Handlovej jasne zvíťazili.

Basketbalistky banskobystrickej Slávie hrali posledný zápas v sezóne v rámci Eurocupu, a to v poľskom meste Gorzów Wielkopolski. Bohužiaľ, odišli s prehrou 103:59. Mládežníckym pumám Slávie sa v záverečných zápasoch kalendárneho roka nedarilo a svojim súperom vo všetkých zápasoch podľahli tak staršie mini, ako aj žiačky a napokon i kadetky.

ŠKP Pezinok

Po reprezentácii na majstrovstvách SR v žiackych kategóriách, ktoré sa konali v zasneženej Spišskej novej Vsi prišiel vrchol sezóny pre klub, a to MSR Open juniorov v krátkom bazéne, ktorého dejiskom bol Šamorín. Za klub sa postavilo na štarty 5 juniorov: Hugo Čarsky, Sofia Katarína Mešová, Eliška Hořinková, Vaness Kočí a Terezka Bistáková.

Okrem juniorov si zapretekali aj plavecké nádeje v Bratislave na preteku “Vianočné nádeje Azeta“, kde získali množstvo pódiových umiestnení, napríklad aj 11 zlatých medajlí.

ŠKP Bratislava Hádzaná

Muži si zo 14. kola Niké Handball Extraligy od súpera HK Bojnice priviezli domov 1 remízový bod so stavom 22:22 (12:9). Odohralo sa aj 15. kolo Niké Handball Extraligy v telocvični Lekárskej fakulty proti HK Košice a po napínavom súboji nakoniec podľahli súperovi 28:29 (16:14).

V novej hale Dome športu sa uskutočnilo 2.kolo BKZH turnaja v minihádzanej prípraviek, hralo sa v dvoch kategóriach: 2012-2013 a 2014-mladší. Zúčastnilo sa 21 družstiev a dokopy sa na 3 ihriskách odohralo 48 zápasov. Všetky deti sa výborne zabavili.

Aj dorastenkám sa darilo na domácich ligových zápasoch, kde MLDKY vybojovali 1 remízový bod a STDKY súpera porazili a získali 2 víťazné body.

Ilyo-taekwondo ŠKP Košice

Na vianočnom turnaji v Pelhřimove ŠKP Košice doslova vybojovali 3 zlaté a 1 striebornú medailu, starší sa nedali zahanbiť výsledkami mladších a vybojovali 2 zlaté, 3 strieborné a 3 bronzové medaily.

Na Majstrovstvách SR Kyorugi 2022 sa Ilyo-taekwondo ŠKP Košice umiestnilo na 3. mieste a po sčítaní všetkých bodov boli prví a vybojovali tak putovný pohár Absolútny majster SR SATKD WT.

Športový klub polície Košice – plávanie

Úvod v Šamoríne na MSR v plávaní v krátkom bazéne u mladších žiakov sa niesol v znamení štyroch medailí, neskôr medailovú zbierku rozšírila o ďalšie vzácne kovy Katarína Hertelýová, ktorá u žiačok v disciplíne na 200 metrov voľný spôsob s časom 2:35.32 min obsadila 2. miesto len 15 stotín sekundy za víťazkou. V záverečný súťažný deň bodovala len Katarína Hertelýová. V medailovej štatistike skončil klub v Šamoríne z 25-tich klubov na celkovom 8. mieste s bilanciou 2-6-2 a ziskom 10-tich medailí, pričom o 8 z nich sa postarala Katarína Hertélyová.

Konali sa aj MSR Open juniorov v plávaní v krátkom bazéne v Šamoríne, kde sa predstavila medzi 50-timi klubmi aj výprava Športový klub polície Košice - plávanie. Zisk je zaznamenaný, a to konkrétne 19 medailí (9x zlato, 7x striebro a 3x bronz), tým sa klub zaradil z 50 zúčastnených klubov na 5. miesto.

ŠKP Modrí Draci Košice

Starší žiaci Modrých Drakov skončili na druhom mieste na zimných majstrovstvách Slovenska. Na turnaji v Komárne zverenci trénerskej dvojice Miroslav Wagner, Branislav Ďurčov najprv porazili Sláviu UK Bratislava 9:6 (2:1, 1:1, 3:2, 3:2), ale potom nestačili na domáce Komárno a vo výsledku prehrali 4:15 (0:3, 2:5, 2:2, 0:5).

„Sedem statočných“ s trénerskou dvojicou Branislav Ďurčov, Janka Bružeňáková nastúpilo na svoj prvý súťažný štart a po prehre nad domácou Sláviou UK Bratislava 3:18 získali strieborné medaily. Gratulácia patrí aj kadetom ŠK Olympia Košice, ktorí po remíze 11:11 nad Sláviou UK Bratislava zvíťazili 20:3 nad KVP Komárno a získali tak zlaté medaily.

Komárno bolo v dňoch 17. a 18. decembra dejiskom zimných majstrovstiev Slovenska mladších žiakov a fantastickí mladší žiaci Modrých Drakov zvíťazili nad Sláviou UK Bratislava 8:6 (1:2, 1:1, 3:1, 3:2). V nedeľu jasne vyhrali nad domácim tímom KVP Komárno 8:1 (4:0, 0:0, 3:0, 1:1) a z majstrovstiev si tak odniesli tiež zlaté medaily. Zlaté medaily patria aj juniorom Modrých Drakov, ktorí v domácom bazéne presvedčivo zvíťazili na zimných majstrovstvách Slovenska nad Sláviou UK Bratislava 23:8 (5:2, 6:2, 9:3, 3:1).

Športové centrum polície

Do novej sezóny vyštartoval sánkar Jozef Ninis a dosiahol naozaj pekné 11. miesto v individuálnej disciplíne a 6. miesto v šprintoch, taktiež získal 8. miesto na svetovom pohári v Park City. Stolní tenisti Barbora Balážová s Ľubomírom Pištejom zvíťazili na turnaji svetovej série WTT na Floride. Skončili Majstrovstvá SR v boxe pre rok 2022, kde počas 3 dní bojovali o tituly kategórie mužov, žien a juniorov, boxeri ŠCP vybojovali celkovo 5 zlatých medailí.

Víťazom tohtoročného futbalového turnaja sa stal hosťujúci tím novinárov, ktorí vo finále zdolali tím Vojenské Športové Centrum Dukla. Tím Športového centra polície až na pokutové kopy porazil družstvo Národné športové centrum.

Viac informácií na stránkach členov UNITOP

Odkazy na ich sociálne siete a weby nájdete TU

Ďalší členovia UNITOP SR:

KBL ŠKP Martin, ŠKP Košice, ŠKP Banská Bystrica, Športový plavecký klub Polície Pezinok, ŠKP pri SOŠ Bratislava, ŠKP Topoľčany, ŠKP Bratislava, ŠKP Čadca, ŠKP Vysoké Tatry, ŠKP Bánovce nad Bebravou, ŠKP Trstená, SKP Trenčín, ŠKP Vranov n./T., HK Poprad, VKP Bratislava, ŠKP Dunajská Streda, ŠKP Trnava, ŠKP Trebišov, ŠKP Humenné, Športový klub polície Luger Žilina, Športový klub polície Rimavská Sobota, Shooting Academy Alfa, ŠKP Lučenec, ŠKP Prešov, ŠKP Dolný Kubín, ŠKP Považská Bystrica, ŠKP pri Akadémii PZ SR, Levoča XC ski team, ŠKP Levoča, ŠKP Bardejov, ŠSKP Skalica, ŠKP Žilina, Športové centrum polície.