Vyhodnotenie 20. ročníka tenisového turnaja Majstrovstiev Ministerstva vnútra SR a PZ

Vyhodnotenie 20. ročníka tenisového turnaja Majstrovstiev Ministerstva vnútra SR a PZ

Počas 16. a 17. júna sa konal jubilejný 20. ročník turnaja v tenise, ktorého hosťovským mestom bol Zvolen v areáli hotela Tenis. Turnaja sa zúčastnilo celkovo 32 hráčov v zastúpení všetkých krajských riaditeľstiev Policajného zboru SR a družstva Prezídia Policajného zboru.

V súťaži jednotlivcov boli hráči rozdelení do 6 skupín, kde hrali systémom každý s každým a víťazi postúpili do vyraďovacie ho pavúka. Najlepší hráči z minulého roku boli v pavúkovi nasadený. 

Dvojhra

Víťazom turnaja v dvojhre sa stal Jozef Macko z KR PZ Banská Bystrica, ktorému na finálový zápas Matej Halák z KR PZ Trenčín nenastúpil pre vyvrtnutý členok. V zápase o tretie miesto Juraj Bača porazil Petra Hofericu - obaja KR PZ Žilina stavom 6:0.

Štvorhra

V súťaži štvorhier nastúpilo 15 dvojíc a turnaj sa hral vyraďovacím systémom. V zápase o tretie miesto zvíťazila dvojica Ľuboš Magerčiak (KR PZ Banská Bystrica) a Peter Hoferica (KR PZ Žilina) nad dvojicou Richard Tatarka a Radovan Mihalovič z KR PZ Košice 6:2. Vo finále porazila dvojica z KR PZ Banská Bystrica Jozef Macko a Marek Frišták dvojicu z KR PZ Žilina Juraja Baču a Jozefa Masiarika stavom 6:3.

Celé majstrovstvá prebehli v priateľskom prostredí a športovom duchu. Hráči mali vytvorené veľmi priaznivé podmienky na hranie. Samotné ubytovanie a strava boli na špičkovej úrovni. Zároveň prví štyria hráči budú reprezentovať PZ SR na Majstrovstvách Európy v auguste 2022 v Nemecku.