Zlatý máj, v UNITOP-e raj

Zlatý máj, v UNITOP-e raj

Kluby, ktoré sú členmi UNITOP SR, majú za sebou úspešné týždne. Mnoho z nich bolo kvalifikovaných do medzinárodných súťaží. Naša biatlonistka bola korunovaná za kráľovnú biatlonu. Excelovala hlavne mládež, vďaka ktorej sa rozrastáme.

Prehľad aktivít členov UNITOP SR

(2. mája - 19. mája 2022)

ŠKP Poprad
Hokejisti na svojej facebookovej stránke zverejnili tváre, ktoré ich budú reprezentovať v nasledujúcej sezóne. Prijali nové posily, ale zároveň sa rozlúčili s hokejistom Dávidom Bondrom, ktorý začiatkom mesiaca ukončil svoju profesionálnu kariéru.

ŠKP Bratislava
Hádzanársky oddiel rozganizoval minihádzanársky turnaj v rámci ligy „Daj 5“ pre základné školy, na ktorom sa zúčastnilo 39 družstiev.
Hádzanári v 3. kole Niké handball ligy v zápase o 5. – 8. miesto prehrali s domácou Modrou. Hádzanári juniori v 1. kole turnaja BKZH vyhrali všetky štyri odohraté zápasy.
Hádzanárky sa počas minulého víkendu zúčastnili semifinálovom turnaji Majstrovstiev Slovenska v Stupave, kde si zmerali sily so Šaľou, Močenkom a Zlatnou, avšak neúspešne.

VKP Bratislava
Volejbalisti získali triumf v Bratislavskej volejbalovej lige (BVL), keď vo finále zdolali Sportclub Bratislava 3:0. Juniori na strednom Slovensku odohrali finálové turnaje na Majstrovstvách Slovenska, kde porazili Komárno, Poprad, Banskú Bystricu, Myjavu a vo finálovom zápase nezdolali Svidník, čím získali titul Juniorskí vicemajstri Slovenska

ŠKP Banská Bystrica
Lyžiari a biatlonisti získali vo Viessmann pohári v letnom biatlone v mládežníckej kategórii 1. miesto a celkovo získali 6 zlatých, 5 strieborných a 4 bronzové medaily. Biatlonistka Paulína Fialková bola vyhlásená na Kráľovnú biatlonovej stopy sezóny 2021/2022.
Basketbalistky juniorky vyhrali v rámci 1. ligy mladších žien U19 a U23 zápas v Ružomberku. Zápas zároveň slúžil ako príprava na Finálový turnaj Majstrovstiev SR, z ktorého si mladšie ženy U23 odniesli bronzové medaily.

ŠKP Košice
Plavci si v Humennom zmerali sily na plaveckých pretekoch o Cenu Mesta Humenné, ktoré pre nich boli dobrou prípravou pre Majstrovstvá Slovenska. Celková medailová bilancia bola 82 medailí (31 zlatých, 28 strieborných a 23 bronzových). Na stupienku víťazov sa objavili aj nové tváre.
Vodnopólisti perfektne zvládli 2. turnaj Národnej ligy v kategórií mladší žiaci. V x-bionic Aquatic Sphere v Šamoríne Modrí Draci zdolali Topoľčany a Piešťany, remízovali s domácim mužstvom XBS Šamorín. V treťom turnaji obsadili tretie miesto. Muži bohužiaľ do finále extraligy nepostupujú po prehre nad Bratislavou.

ŠKP Skalica
Strelci si v dňoch 13. – 15.05.2022 boli zastrieľať v Šali na Majstrovstvách SR zo vzduchových zbraní. Z podujatia si priniesli dve bronzové medaily a jedno štvrté, šieste a ôsme miesto. Vo vzduchovej pištoli získali bronzovú medailu Ľubomír Adamy v kategórii seniori a družstvo v zložení Alena Mikerová a Martin Hornáček v súťaži MIX Team.

ŠKP Pezinok
Plavci sa počas prvého májového týždňa zúčastnili ďalších plaveckých pretekov ktoré sa konali na Bratislavských pasienkoch. Účasť sa rozrástla na 30 pretekárov z klubu. Počas víkendu si dokázali vybojovať 27 medailových umiestnení a niekoľko krásnych osobných rekordov.

ŠKP Trenčín
Rybári, tentokrát mládež, sa zúčastnila 1. kola Západoslovenskej ligy mládeže v LRU plávaná v Cíferi, síce neobsadili prvé pozície, ale za to si to užili a počasie im prialo. Zároveň sa pripravuje 2. kolo na Štrkovisku Považany.

Prehľad úspechov Športového centra polície

Kanoisti sa zúčastnili nominačných pretekov rýchlostných kanoistov. Adam Botek zvíťazil v kategórií K1 na 1000 aj 500 metrov. Spolu s Erikom Vlčekom zvíťazili aj v K2 na 500 metrov. Úspešné boli aj ženy, kde si Lisa Gamsjäger odniesla víťazstvo z kategórií K2 na 200 a 500 metrov a v kategórií K2 na 500 metrov s členkou Marianou Petrušovou.

Strelci v Extralige 2. kola obsadili druhé a tretie miesto v kategórií mužov. Juniori obsadili prvé tri miesta. Strelkyne si z Brna z 11.ročníka Memoriálu Bronislava Bechyňskéhoodniesli prvé tri miesta v oboch kategóriách: juniorskej aj seniorskej v disciplíne skeet.

Slalomárky na 76. ročníku Medzinárodných tatranských slalomov získali zlatú a bronzovú medailu vo svojej kategórií. Zuzana Paňková získala dve zlaté v dvoch juniorských kategóriách a Ema Luknárová bronz v kategórií žien. Matej Beňuš rovnako bronz v mužskej kategórií.

Skateboardista Richard Tury sa na semifinále FAR'n HIGH International Skateboard Contest 2022 kvalifikoval z 3. miesta.

Na hasičských hrách v Portugalsku si v silovom trojboji všetci štyria reprezentanti vybojovali zlato vo svojich kategóriách. Ladislav Noskovič dominoval vo svojej vekovej kategórií, kde v behu na 100 a 200 metrov taktiež získal zlato. Chlapci boli úspešní aj v štafete na 4x100 metrov. Erik Noskovič získal zlatú medailu v behu 1000 metrov a v zmiešanej štafete so Slovákom Petrom Wojatschekom, ktorý bol v behu na 1000 metrov druhý, taktiež zlato.

Stolnotenistky si v Bratislave na 11. ročníku majstrovstiev MVSR a PZ spojených s 24. ročníkom Turnaja o Putovný pohár polície odniesli 6. a 7. miesto. V kategórií mužov si prvé miesto odniesol Daniel Oráč z členského tímu Športového centra polície. Putovný pohár tento rok pôjde do Banskej Bystrice.

Viac informácií na stránkach členov UNITOP

Odkazy na ich sociálne siete a weby nájdete TU

Ďalší členovia UNITOP SR: ŠKP Luger Žilina, ŠKP Policajná škola Košice, ŠKP pri SOŠ Bratislava, ŠKP Čadca, ŠKP Bánovce nad Bebravou, ŠKP Trstená ŠKP Dunajská Streda, TJ UNITOP ŠKP Trebišov, ŠKP Rimavská Sobota, ŠKP Alfa Bratislava, ŠKP Prešov, ŠKP Dolný Kubín, ŠKP Považská Bystrica, ŠKP Bardejov, ŠSKP Skalica, ŠKP Lučenec, ŠKP Humenné, ŠKP Vysoké Tatry, KBL ŠKP Martin, ŠKP Topoľčany, ŠKP Trnava, ŠKP Košice – plávanie, KBL ŠKP Martin, ŠKP Žilina.