Najkrajšie momenty UNITOP SR v roku 2021

Najkrajšie momenty UNITOP SR v roku 2021

Rok 2021 priniesol pre našu úniu UNITOP SR viacero skvelých momentov. Úspešne sme zorganizovali dve policajné majstrovstvá, zúčastnili sa na medzinárodných podujatiach a odštartovali novú mediálnu komunikáciu únie. Žiaľ, kvôli pokračujúcej pandémii sme museli viacero podujatí presunúť či úplne zrušiť. Prinášame vám však prehľad tých najkrajších momentov roku 2021, na ktoré budeme v dobrom spomínať.

Úspešne zorganizovanie M MV SR v cyklistike

Tento rok sme prvýkrát zorganizovali Majstrovstvá Ministerstva vnútra SR a Policajného zboru v cestnej cyklistike mužov a žien. Preteky sme pripravili v úzkej spolupráci s Okresným riaditeľstvom PZ v Žiari nad Hronom a hneď prvý ročník dosiahol vynikajúcu kvalitu. Víťazom mužskej kategórie pretekov sa stal domáci pretekár z OR PZ Žiar nad Hronom Michal Procner, v ženskej kategórii zvíťazila na 21km trati s časom 0:36:04 Eva Lehotská z OR PZ Liptovský Mikuláš. O podujatí informovala vo svojom spravodajstve aj TV JOJ.

Skvelý výsledok Kristíny Resslerovej na ME policajtov v krose

Slovenskí policajti a policajtka sa zúčastnili na 16. Majstrovstvách Európy policajtov v krose v dánskom meste Aarhuse. Našu športovú delegáciu viedol generálny sekretár UNITOP SR Ing. Juraj Filan z pozície vedúceho a delegáta slovenskej výpravy. O najväčší úspech sa postarala jediná dáma v slovenských farbách Kristína Resslová, ktorá obsadila v medzinárodnej konkurencii 50 pretekárok fantastické 7. miesto.

Účasť slovenských policajtov na štvorstretnutí

Slovenskí policajti sa zúčastnili tradičného stretnutia českých a slovenských policajtov v štyroch športoch, ktoré organizovala česká UNITOP v Prahe a Opařanoch. UNITOP SR poslala na podujatie viacerých policajtov, ktorí úspešne reprezentovali Slovensko.

Príprava vydarených M MV SR v tenise

Vo Zvolene sme zorganizovali už 19. ročník majstrovstiev MV SR a PZ v tenise v dvojhre a štvorhre mužov za účasti 35 hráčov. Vo dvojhre získal titul Jozef Macko z KR PZ Banská Bystrica, ktorý zvíťazil aj vo štvorke v páre s Marekom Frištákom z rovnakého KR PZ. UNITOP SR zabezpečila pre hráčov výborné podmienky a všetci zúčastnení si pochvaľovali profesionálnu prípravu ihrísk, ubytovania aj stravovania.

Spustenie novej mediálnej komunikácie UNITOP

Naša únia začala od apríla pravidelne komunikovať s verejnosťou na stránke www.unitopsr.sk a na sociálnej sieti Facebook. Fanúšikom policajného športu sme prinášali informácie o našej činnosti, podujatiach a zároveň pravidelne informovali o zaujímavých informáciách z diania v športových kluboch polície a Športovom centre polície. Webstránku našej únie navštívilo v roku 2021 vyše 2,5 tisíc športových fanúšikov.