Športové centrum polície sa raduje z viacerých chvályhodných úspechov

Športové centrum polície sa raduje z viacerých chvályhodných úspechov

(4.-20. február 2023)

Lyžiarsky a biatlonový oddiel ŠKP Banská Bystrica

Pretekári z ŠKP ovládli stupne víťazov na IBU Stredoeurópskom regionálnom pohári 2023 a získali 21 cenných kovov, a to 8 zlatých, 8 strieborných a 5 bronzových medailí. Darilo sa aj na vytrvalostných pretekoch s intervalovým štartom, kde získali 9 medailí. Pohár ZSL v behu na lyžiach v kategóriách žiactva, dorastu, juniorov, dospelých a veteránov s hromadným štartom priniesol 1 zlatú, 3 strieborné a 2 bronzové medaile.

HK Poprad

Chlapci z HK Poprad cestovali pod Zobor, kde sa pobili s Corgoňom a z Nitry si odviezli dôležité víťazstvo. Ďalej získali aspoň bod zo zápasu proti HC MV Transport Prešov, kde o zápase rozhodli až samostatné nájazdy a stav skončil 3:4. Vo Zvolene to vyšlo bez bodového zápisu s konečným výsledkom 6:2 a ligová púť pokračovala v Trenčíne, odkiaľ chlapci tiež odchádzali so sklonenou hlavou. Tieto neúspechy napravili až podtatranské derby na Liptove, odkiaľ Kamzíci priniesli plný počet bodov.

ŠKP Banská Bystrica Slávia

Zápas medzi Sláviou a Piešťanskými Čajkami zaručil kvalitný basketbal, keďže sa stretli družstvá, ktoré aktuálne okupujú prvé dve priečky tabuľky, no Slávia, žiaľ, nestačila na Piešťany. Ďalej sa konal súboj o druhé miesto v tabuľke s MBK Ružomberok, a aj keď výhra aspoň o 22 bodov, ktorá by ich výrazne priblížila k druhému miestu pred play-off, z toho nebola, tretia výhra v rade nad vicemajstrom sa určite počíta. Mladé ženy si poradili s Ivankou pri Dunaji i Slovanom, tiež v oboch zápasoch jasne vyhrali mladšie žiačky vo Zvolene, tiež doma proti Trenčínu a staršie žiačky vystriedali víťazstvo v Žiline s prehrou s Košicami. Žiačky proti Považskej Bystrici i mladšie mini v dohrávke proti Popradu a Žiline boli na 100% víťazné.

VKP Bratislava

Klobúk dolu pred výkonom chlapcov proti Myjave, kde s veľkým srdcom a bojovnosťou získali aspoň bod. Muži prehrali aj vo Svidníku 1:3 a prišli tak o tretiu priečku v tabuľke. Kadetom z VKP sa podarilo zvíťaziť vo všetkých zápasoch proti Hamuliakovu a taktiež proti TAMI. Starší žiaci odohrali napínavé zápasy s Pezinkom s úspešným koncom (3:2). Dievčatá podávali bravúrne výkony a zvítali, nielen s Arénou Poprad, ale aj Sláviou, čo prinieslo neskutočné emócie. Kým ženy vyhrávali svoj boj v superfinále, hráči 4-kového volejbalu súťažili na domácej pôde na 3. turnaji mladších žiakov, oblasť Bratislava (VKP A, VKP B, Pezinok, Hamuliakovo), A-čko po tretí raz víťazne, B-čko taktiež s víťazstvami. 

ŠKP Bratislava Hádzaná

Mladšie dorastenky sa zúčastnili turnaja Smart Zone Cup v českom Kuřime, na ktorom obsadili 4. miesto. Na turnaji podali baby pekné výkony v 5 zápasoch. V 19. kole Niké Handball Extraligy ŠKP Bratislava na domácej palubovke nestačila na Prešov a súperovi podľahli vo výsledku 23:35 (8:16), avšak z extraligového zápasu si z Hlohovca domov priniesli 2 víťazné body. Darilo sa aj MLDCOM a STDCOM proti Bojniciam A, aj ženám proti Šuranom. Menej úspešné boli dorastenky, ktoré v oboch zápasoch podľahli Malackám/Rohožníku.

ŠKP Modrí Draci Košice

Modrí Draci prehrali v domácej štvrťfinálovej odvete európskej klubovej pohárovej súťaže LEN Challenger Cup so španielskym klubom Tenerife Echeyde 8:13 (0:2, 2:3, 2:5, 4:3) a po prehre v prvom súboji 8:22 nepostúpili ďalej. Dosiahli však najväčší úspech v histórii klubu. Vstup do novej extraligovej sezóny Modrým Drakom nevyšiel, pretože doma prehrali so Sláviou UK Bratislava 5:11, no v druhom kole seniorskej extraligy Modrí Draci zdolali KVP Kúpele Piešťany s prehľadom 17:6. V treťom tohto sezónnom zápase Modrých Drakov v mužskej seniorskej extralige chlapci prehrali v Novákoch 10:16, ale opäť to vyrovnali v košickom extraligovom derby, kde porazili ŠK Hornets 15:9. Mladším žiakom sa síce nepodarilo vyhrať na prvom turnaji oblastnej súťaže východ, ale za to si odniesli cenné skúsenosti z každého zápasu.

Športové centrum polície

Športové centrum polície v tomto období prináša radu chvályhodných úspechov. Skejtbordistovi Richardovi Turymu sa podarilo prebojovať do finále majstrovstiev sveta a obsadil perfektné 5. miesto. Výborné umiestnenie aj pre sánkara Jozefa Ninisa, ktorý obsadil na svetovom pohári v Altenbergu skvelé 10. miesto. Fantastické výkony podala aj boxerka Mirka Jedináková, ktorá po postupe do štvrťfinále zdolala reprezentantku Nemecka, v semifinále zdolala reprezentantku Ukrajiny Hannu Okhrei a napokon vo finále skončila so striebornou medailou. Výborné správy aj z Kataru, pretože z podujatia Katar Open skeetarky Danka Barteková a Vanesa Hocková priniesli prvé a druhé miesto. Najrýchlejší Slovák je stále v Športovom centre polície a je ním Johny Volko, na majstrovstvách Slovenska opäť dominoval a na 60 m trati triumfoval časom 6,69.

Viac informácií na stránkach členov UNITOP

Odkazy na ich sociálne siete a weby nájdete TU

Ďalší členovia UNITOP SR:

KBL ŠKP Martin, ŠKP Košice, ŠKP Banská Bystrica, Športový plavecký klub Polície Pezinok, ŠKP pri SOŠ Bratislava, ŠKP Topoľčany, ŠKP Bratislava, ŠKP Čadca, ŠKP Vysoké Tatry, ŠKP Bánovce nad Bebravou, ŠKP Trstená, SKP Trenčín, ŠKP Vranov n./T., HK Poprad, VKP Bratislava, ŠKP Dunajská Streda, ŠKP Trnava, ŠKP Trebišov, ŠKP Humenné, Športový klub polície Luger Žilina, Športový klub polície Rimavská Sobota, Shooting Academy Alfa, ŠKP Lučenec, ŠKP Prešov, ŠKP Dolný Kubín, ŠKP Považská Bystrica