ŠKP Modrí Draci Košice postúpili medzi osmičku najlepších v klubovej európskej súťaži Challenger Cup!

ŠKP Modrí Draci Košice postúpili medzi osmičku najlepších v klubovej európskej súťaži Challenger Cup!

V skupinovej fáze európskej klubovej súťaže LEN Challenger Cup, ktorá sa konala minulý víkend od 11.-13. novembra 2022 v Sarajeve (Bosna a Hercegovina), sa podarilo klubu ŠKP Modrí Draci Košice v "C" skupine postúpiť z druhého miesta do štvrťfinále Challenger Cupu s celkovým skóre 59:36, po prehre s Enka Istanbul v pomere 10:22 (2:6, 5:6, 2:6, 1:4) a dvoch výhrach nad Banja Luka z Bosny a Hercegoviny presvedčivo 28:8 (7:1, 4:3, 7:4, 10:0), ako aj nad domácim tímom VK Invictum Sarajevo vysoko 21:6 (5:4, 7:2, 5:0, 4:0).

„Škoda prvého zápasu s Enka Istanbul, kde sme nezvládli úvod stretnutia a dohnať stratu už bolo nad naše sily. V zápasoch s tímami z Bosny a Hercegoviny sme chceli ukázať dobrú hru, čo sa aj podarilo a zaslúžene sme zvíťazili,“ zhodnotil turnaj tréner tímu Tomáš Brúder.

O súperovi vo štvrťfinále rozhodne žreb, pričom isté je, že to bude jeden z víťazov ďalších skupín – španielske kluby Tenerife a Terrasa alebo grécky Apollon Smirnis, s ktorým v Európskom pohári prehrali vysoko 6:34.

Prvý zápas štvrťfinále je na programe 25. januára, odveta o dva týždne neskôr 8. februára.

„Sme radi, že sa nám podarilo postúpiť do štvrťfinále. Chlapci odviedli dobrú prácu v tréningovom procese, to sa odzrkadlilo aj na výsledkoch. Píšeme históriu nášho klubu a veľmi sa z toho tešíme,“ netajil Tomáš Brúder spokojnosť s postupom do ďalšej fázy Challenger Cupu.

Celková zostava a sumár gólov Modrých Drakov v "C" skupine Challenger Cupu: Kaľavský, Yunhlin - Muzhychuk 7, Hirjak 2, Kolesár 1, Motyl 9, Afanasev 5, Dilý 8, Orem 11, Juhász 8, Tkáč 2, Haluška 1, Horváth 3, Bodnar 1.

Ďakujeme všetkým za priazeň a podporu.

Slovenské Veľvyslanectvo v Bosne a Hercegovine, LEN - European Aquatics, JP "Olimpijski bazen Otoka" d.o.o Sarajevo, VK Invictum Sarajevo, LEN - European Aquatics, Enka Spor Kulübü, Vaterpolo klub "Banja Luka", Općina Novi Grad Sarajevo, Košice - Mesto Košice, Košický samosprávny kraj, Unitop SR, Ministerstvo vnútra SR, Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR